Kaartleggen.

Kaartleggen.

Als we over kaartleggen spreken, dan zie je verschillende kampen. De mensen die volledig in de ban zijn van toekomstvoorspellingen en alles geloven wat hen gezegd wordt over de toekomst, er soms zelfs naartoe leven en dan heb je diegene die er volledig tegen zijn, er niets willen van afweten en het afdoen als flauwe kul. En dan heb je ook nog de mensen die er bang van zijn en meestal is dat omdat ze er niets van afweten.

Het is al dikwijls een omstreden onderwerp geweest en daarom wil ik in deze blog mijn visie geven over kaartleggen. Ik denk dat ik voor mezelf kan zeggen dat ik tot geen van deze kampen behoor.

Het is bijna 44 jaar geleden dat ik mijn 1ste spel tarotkaarten kocht. Ondertussen heb ik al een hele verzameling aan kaarten, tarot, orakels, Lenormand enz. ze fascineren me. Ik kan ook wel zeggen dat ik in al die jaren enige ervaring opgedaan heb in het werken met kaarten maar ook met het leven zelf en evolutie. Ik ben niet meer de persoon van bijna 44 jaar geleden, gelukkig maar want het zou spijtig zijn moest ik op geen enkel vlak geëvolueerd zijn.

Om goed te kunnen werken met de kaarten moet je ten eerste open staan voor wat je meer ziet en voelt dan de kaarten alleen en je altijd bewust zijn van de verantwoordelijkheid die je draagt. Te veel kaartleggers baseren zich nog altijd te veel op het negatieve en daar help je niemand mee. Het is natuurlijk een feit dat er meestal mensen met problemen langskomen om kaarten voor hen te leggen. En soms is het beter als je zelfs geen kaarten legt voor deze mensen maar een poging doet om hen te helpen veranderingen in hun leven aan te brengen. Ik gebruik de kaarten dan ook enkel ter ondersteuning

En wat nog belangrijker is, eigenlijk kan je geen toekomstvoorspellingen doen omdat de toekomst nog niet bestaat, je hebt alleen het heden.

Als we in het heden kijken naar wat er morgen zal gebeuren dan zien we enkel “mogelijkheden” . Kansen die kunnen vervuld worden of niet. Of ook tegenslagen die kunnen gebeuren of vermeden kunnen worden.

Wat we ten allen tijde voor ogen moeten houden is: ” We creëren onze eigen toekomst door wat we vandaag denken over onszelf en het leven.

Je hebt kaartleggers die 100% ervan overtuigd zijn dat hun kaarten altijd uitkomen. Dat kan echter niet want de uitkomst is afhankelijk van de persoon waarvoor je kaart legt. Die persoon heeft een vrije wil en kan zijn of haar overtuigingen zo veranderen dat de toekomst automatisch mee verandert.

En soms zullen er voorspellingen uitkomen omdat die mensen zich niet bewust zijn van hun eigen kracht en niets veranderen in hun leven. Als het over mooie voorspellingen gaat is het geen probleem maar bij slechte is het triestig als je alles aanvaard van wat een kaartlegger je zegt, en je niet bewust bent van je eigen kracht.

In mijn ogen is er maar 1 manier om de kaarten te gebruiken. In samenspraak met de persoon voor wie je de kaarten legt. Je kan de kaarten leggen als hulpmiddel om te zien wat de persoon in kwestie kan veranderen in zijn of haar leven. Want je kan ten allen tijde iets veranderen in je leven, je leven ligt niet vast, jij bepaalt hoe het verder gaat, zelfs als je je daar niet van bewust bent. Nog een reden te meer om zich meer open te stellen en bewust te worden van wat het leven nog meer te bieden heeft.

Ik zal je een voorbeeld geven. Als ik een “mogelijk ” ongeluk zie dan zal ik de persoon verwittigen om beter op te letten in het verkeer en misschien moet die persoon zich ook meer oefenen om in het heden te leven en niet in gedachten af te dwalen tijdens het auto rijden. Misschien ziet die persoon tijdelijk geen uitweg meer en let hij niet voldoende op. Of het kan ook zijn dat die persoon meer rekening moet leren houden met anderen zowel in het dagelijkse leven of als op de baan. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom een mogelijk ongeluk in de kaarten ligt en er zijn evenveel mogelijkheden om die mogelijke toekomst te veranderen. Er zijn natuurlijk ook mensen die op zo’n moment al een slachtoffer worden nog voor het ongeluk kan gebeuren.

Wat is dus mijn visie en mijn conclusie. Ik vind het persoonlijk fijn om met de kaarten te werken maar ik gebruik ze enkel als ondersteuning in het heden. Je moet van mij niet verwachten dat ik je toekomst zal voorspellen maar je mag van mij wel verwachten dat ik je zal helpen en begeleiden op je weg om gelukkig te worden.

Catherine


2 thoughts on “Kaartleggen.

  • Catherine, dat is heel mooi uitgelegd. Wat je zegt is zeker waar, dat hebben we al ondervonden. Je legt kaarten op een eerlijke manier, dat mag ook gezegd worden. We hebben in alle geval ook veel geleerd van jou.

  • Comments are closed.