Keuzes maken

Keuzes maken

“Je ziet wat je wil zien , je hoort wat je wil horen,

geniet van wat je ziet en wat je hoort,

Geniet van wat je ziet en wat je hoort “

Welkom

Dit is de tekst die de mensen kunnen lezen als ze aankomen aan ons terras op de boerderij. Er staan verschillende teksten op het terras en met deze tekst willen we duidelijk maken dat niemand verplicht is ze te lezen of om open te staan voor onze visie van het leven. Dat is het zelfde met deze blog. Niemand hoeft ze te lezen, het is een keuze die je maakt.

Wat wij wel vragen is respect. Je hoeft het niet eens te zijn maar respect is een essentieel onderdeel in het leven. Wij dringen niemand onze visie op, dus doe het ook niet met jou visie. We geven de mensen die advies vragen de kans om open te staan voor de vele mogelijkheden in het leven. De mensen hebben nogal de neiging om zich af te sluiten van alles wat in hun ogen “anders” is uit schrik om hun houvast te verliezen. De dag dat ze kunnen ontdekken dat ze door open te staan een steviger houvast kunnen hebben dan gaan er meer deuren open. En wat vele mensen nu nog als “anders” zien is eigenlijk een terugkeer naar je ware zelf en een verrijking in het leven.

Het hoeft niet allemaal spectaculair te zijn, nog de woorden noch de daden. Je kan al veel doen als je in alle eerlijkheid jezelf bent en de mensen met respect benadert. En dat is tegenwoordig een zwak aspect. We zien op tv en de sociale media zoveel respectloosheid, zelfs de politici behandelen hun collega’s noch de mensen tegenwoordig met minder respect. Zij die willen een voorbeeld zijn voor anderen kunnen beter eerst naar zichzelf kijken en daarna pas spreken.

Wat je ook doet vandaag, je kan misschien een beetje extra aandacht besteden aan jezelf en je contact met anderen. Luister naar wat je zelf zegt en kijk hoe je een ander behandelt, of je jouw visie wil opdringen of niet. En vindt je dat je recht hebt op meer respect, begin dan met jezelf te respecteren zodat een ander dat ook kan doen.

Geniet van wat je ziet en wat je hoort vandaag en als het niet het geval is, kies dan een andere weg.

Catherine