Wie ben ik

Mijn naam is Catherine Vandebuerie, ik ben gehuwd met Hans en we hebben 3 volwassen kinderen. Ik ben geboren op een zonnige zondag in september 1959

Al op jonge leeftijd heb ik genezingen gezien door het gebruik van homeopathie en acupunctuur en ook alle voordelen er van gezien. Dat maakt dat je ook al rap open staat voor andere dingen dan het klassieke en wat wetenschappelijk bewezen is. Ik had al vroeg interesse in astrologie, ik zocht boeken in de bib over deze materie, maar al gauw was dat niet voldoende. Mijn interesse is dan verder uitgebreid en ik heb het voordeel gehad dat ik veel lezingen heb kunnen meemaken over alle onderwerpen die ik maar kon vinden. Astrologie, kaartleggen, pendelen, wateraders , voetzoolreflexologie enz wat het ook maar was ik heb de lezingen gevolgd. Dat was toen nog in kleine zaaltjes en voor een kleine prijs en ik heb er mooie herinneringen aan. Zo kon je een idee krijgen wat het allemaal inhoudt en of het voldoende is om er mee verder te werken.

Ik ben geen persoon om cursussen te volgen, ik volg liever mijn eigen weg. Ik ontdek liever zelf wat ik kan. En op die weg ben ik belemmeringen tegen gekomen in de vorm van kritiek van mensen die ik kende. Niet iedereen staat er voor open en wat ik toen nog niet begreep was dat hun kritiek eerder het gevolg was van onwetendheid en schrik voor het onbekende en ook voor wat ik eventueel zou zien. Door de vele kritieken heb ik me lang onzeker gevoeld over mijn eigen capaciteiten. Gelukkig is mijn man mijn steun en toeverlaat geweest op dat vlak, hij heeft altijd geprobeerd me er van te overtuigen dat ik meer kon dan wat sommige me voorhielden.

Mijn man heeft al in 1987 de boeken van Seth ontdekt, geschreven door Jane Roberts en het heeft ons nog veel jaren gekost om de werkelijke betekenis er van te gebruiken in ons leven. Onze overtuigingen bepalen ons leven. Zo heb ik ook ontdekt dat de mensen die kritiek hadden op wat ik deed hun stempel gezet hebben op wat ik dacht over mezelf, ik haalde mezelf naar beneden. En dat was hun schuld niet meer dat had ik enkel aan mezelf te danken, ik liet het verleden niet los. En waarom deed ik dat en voor wie, omdat ik een slachtoffer bleef van hun denken. Zo heb ik me langzaam aan losgemaakt door uit te zoeken wat ik denk. Is het mijn overtuiging of is het er eentje die ik in de loop der jaren overgenomen heb, bewust of onbewust.

Ik heb het gevoel dat ik al mijn hele leven mensen aanvoel, en ondanks alle kritiek deed ik toch soms pogingen om zelfs deze mensen te helpen. Op een bepaald moment ben ik dan ook als zelfstandige beginnen werken, zo is Euphrasia’s Advies begonnen. Ik geef intuitief advies en dat kan met behulp van kaartleggen, intuïtieve astrologie, numerologie enz. maar ik help vooral met het uitzoeken van wat je overtuigingen zijn en hoe je je leven kan veranderen. En in een moeilijke periode in mijn leven ben ik ook beginnen schrijven. Ik zei tegen mijn man dat er zoveel woorden in mijn hoofd zaten dat ik er niet meer kon van slapen en zijn voorstel was om alles op te schrijven. Zo ben ik begonnen met schrijven en mijn man is nog altijd de persoon die elke kaart eerst te lezen krijgt, zijn mening is belangrijk voor me. Hij moet kunnen zien wat ik bedoel en wat de lezer eruit zal halen. En zo is Uitgeverij Euphrasia ontstaan, wij zorgen zelf voor alles wat we uitgeven. Ik probeer vooral positieve boodschappen mee te geven, er is al genoeg miserie in de wereld en we kunnen allemaal wel eens de behoefte hebben aan een ondersteunende positieve boodschap.

En wat is mijn conclusie over het leven. Alles kan zolang je maar beseft wat je denkt en bereid bent om er zelf aan te werken. Vandaar Euphrasia’s Advies. Euphrasia wordt in de homeopathie gebruikt als oogdruppels en de naam betekent ogentroost. Je kan hier geestelijke troost krijgen en advies maar ik kan je problemen niet in jullie plaats oplossen, dat moet je zelf doen maar je krijgt wel mijn steun en alle hulp die ik kan geven.

En vorig jaar is Euphrasia’s visie ontstaan. Ik heb al veel gezien en meegemaakt. En dikwijls ben ik niet akkoord met wat de maatschappij ons tegenwoordig wil opdringen en daarom wil ik mijn visie delen met meer mensen vandaar dat ik begonnen ben met een blog. Het is mijn visie en je hoeft er niet mee akkoord te gaan, ik hoop alleen dat je de moeite neemt om eens verder te kijken dan wat het leven tot nu toe te bieden heeft in de materie. We hoeven dezelfde mening niet te delen, we kunnen wel respect hebben voor elkaar.

Welkom op deze site

Catherine